فنر فشاری به عنوان یکی از مهم ترین فنرهای مورد استفاده در صنعت به شمار می رود. این روزها تقریبا تمامی صنایع تولید محصولات خانگی و دستگاه های صنعتی، از این فنرها برای تولید محصولات خود استفاده می کنند. همان طور که می دانید، فنر ابزاری است که وظیفه ذخیره انرژی پتانسیل را دارد. این فنرها به طور کلی در دو نوع مختلف تولید و ساخته می شوند. انواع مارپیچی و پیچشی از مهم ترین انواع فنر به شمار می روند. فنرهای فشاری دارای ساختمانی مارپیچی شکل هستند و از دسته فنرهای مارپیچی شناخته می شوند. این فنر به عنوان یکی از پرکاربردترین فنرهای صنعتی به شمار می رود. همان طور که از نام فنرهای فشاری مشخص است، این فنرها برای کار و ذخیره انرژی، باید تحت فشار قرار گیرند.
فنرهای فشاری نیز مانند فنرهای کششی، از حلقه هایی در هم تنیده تشکیل شده اند. تفاوت این فنرها با فنرهای کششی در فاصله بین حلقه ها می باشد. فاصله دو حلقه در فنرهای فشاری نسبت به فنرهای کششی کمی بیشتر است. طریقه کار این فنرها به این نحو است که ابتدا باید تحت فشار قرار گیرند. با تحت فشار قرار گرفتن این فنرها انرژی در آن ها ذخیره می شود. برای استفاده از این انرژی ذخیره شده نیز تنها کافی است که فنر آزاد شود. معمولا فنرهای فشاری توانایی ذخیره کردن انرژی نسبتا زیادی را دارند. از این رو از این فنرها در تولید دستگاه های صنعتی و لوازم خانگی استفاده می شود. در این مقاله قصد بررسی انواع فنرهای فشاری و شرح کاربرد آن ها را داریم. سپس نکاتی در مورد نحوه تولید این فنرها به شما ارائه خواهیم کرد. پس تا آخر این مقاله با ما همراه باشید.
معرفی انواع مختلف فنرهای فشاری
فنرهای فشاری در انواع مختلفی طراحی و تولید می شوند. از مهم ترین انواع این فنرها می توان به فنرهای کونیک و استوانه ای اشاره کرد. فنرهای استوانه ای در اصطلاح تحت عنوان فنر لول شناخته می شوند. فنرهای لول بیشتر در تولید خودروهای سواری و سنگین مورد استفاده قرار می گیرند. در این فنرها قطر خارجی، در طول فنر کاملا یکسان است. از دیگر انواع فنرهای فشاری می توان به فنرهای کونیک اشاره کرد. این فنرها به دلیل ساختار و حالتی که دارند، تحت عنوان فنرهای کله قندی شناخته می شوند. از جمله دلایل طراحی این فنرها به شکل کله قند، می توان به کاهش فضای اشغال شده توسط فنر اشاره کرد.
دیدگاهتان را بنویسید